Artichokes with cheese crust
clean, cook artichokes and asparagus
make a mash of old bread ( wet, wrung ), good grated cheese, parsley, salt and pepper, asparagus
fill the artichokes with this mash and fry
with rest of the mash fry small patties
the Italians add a tomato sauce and boiling this dish for another hour, eating with pasta
but I love it simple with bread
...
Plněné artyčoky
artyčoky a chřest očistíme a povaříme
připravíme si plnidlo ze staršího chleba ( rozmočený a dobře vyždímaný ), vajíček, petrželky, soli, pepře a vařeného chřestu (chřest jsem nechala ještě přes noc louhovat ve vodě, aby se zbavil trochu hořkosti)
touto směsí plníme artyčoky a smažíme, ze zbylé směsi smažíme malé placičky
Italové tento základ ještě zalijí rajčatovou omáčkou a vaří další hodinu (používají pak zeleninu nevařenou), podávají s těstovinami.
Žádné komentáře:
Okomentovat